TEV: Vizsgálják felül Siklósi Beatrix kinevezését!

A Tett és Védelem Alapítvány levélben fordult a Médiatanács tagjaihoz, hogy Siklósi Beatrix Kossuth rádióban történő elnöki kinevezését vizsgálják felül a korábban napvilágot látott szélsőséges kijelentései és tevékenysége okán. 

„A közmédia szerepe a nemzeti egység megteremtése és képviselete. Egy ilyen fontos pozícióba csakis olyan személyt lehet kinevezni, akinek korábbi tevékenysége nem a megosztást és a kirekesztést képviseli, hanem az egységet és a toleranciát” – írja közleményében a Tett és Védelem Alapítvány (TEV).

Az antiszemita megjegyzéseiről hírhedt Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új vezetője – Kibic Magazin

Távozik a Kossuth Rádió csatornaigazgatói posztjáról Mucsányi Marianna, adta hírül az MTVA. Helyette az állami rádió első számú embere Siklósi Beatrix lett, aki a kirekesztő, antiszemita megjegyzéseiről hírhedt. Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként hívta meg a műsorba David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit történészt, aki többek közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen.

A közlemény emlékeztet arra, hogy „Siklósit még 2014-ben a történelmi egyházak nyomására kellett visszahívni az állami tévé vallási műsorainak éléről, miután rendszeresen antiszemita posztokat, rasszista vicceket, és kurucinfós írásokat osztott meg a Facebookon”. Miután pedig  kinevezték az M5 csatorna élére, ott olyan műsorok is lemehettek, mint amikor arról beszéltek a stúdióban, hogy a Waffen SS Budapesten harcoló katonái is megérdemlik a hősi jelzőt.

A magyar SS katonák többsége megérdemli a hősi jelzőt az M5 műsora szerint – Kibic Magazin

Az Ez itt a kérdés… című műsorban kiemelték, hogy a második világháborúban harcoló legtöbb magyar SS katona hős volt, mert parancsot teljesítve védték 1945-ben a fővárost. Budapest ostromáról és a nagy botrányt kiváltott kitörés emléktúráról beszélgetett vendégeivel Trombitás Kristóf történész az “Ez itt a kérdés…” című műsorában az M5-ön, figyelt fel rá a 444.hu.

„A TEV szerint Siklósi korábbi megnyilatkozásai nem felelnek meg a szakmai és etikai alapelveknek, ezért alkalmatlan arra, hogy a Kossuth Rádió csatornaigazgatója legyen. Ezért a TEV, mint az antiszemitizmus elleni fellépés magyarországi szervezete, arra kéri az MTVA vezérigazgatóját és a felette kezelői jogokat gyakorló Médiatanácsot, hogy vizsgálja felül Siklósi kinevezését” – olvasható a közleményben. 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp