Újabb halálos áldozata van az Izraelt sújtó heves esőzéseknek

Utcákat öntött el, és egy ember halálát okozta a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű esővíz Észak-Izraelben szerdán.

Az északi határon fekvő Naharia városában, az egyik utca közepén csordogáló Gaáton patak kiáradt medréből, elöntötte az utcát, és autókat sodort magával. Egy harmincöt éves férfi autóban rekedt utazók kimentésére sietett, sikerült is kiszabadítani őket a járműből, de őt magát elsodorta a víz. Több óra múltán találták meg a holttestét. Eddig hét halálos áldozata volt a második hete tartó szélsőséges időjárásnak.

Halálos áldozatokat is követelt az özönvíz Tel-Avivban – Kibic Magazin

Két óra alatt közel 80 milliméternyi eső esett, ami két hetes januári esőzésnek felel meg. Özönvízszerű eső öntötte el tegnap Tel-Avivot. Egy 24 éves pár (Dean Shoshani és Stav Harari) Tel-Aviv egyik lakóháza föld alatti parkolójának a liftjében rekedt, írja az izraelinfo.com. A felhőszakadás szombat délután öntötte el Tel-Avivot, ahol utakat kellett lezárni.

Naharián és Akkó városokban is több utcát elöntött a víz, az emberek órákra középületekben, áruházakban, iskolákban rekedtek, ahonnan katonai járművekkel mentették ki őket.

Észak-Izrael több városában tanítási szünetet rendeltek el csütörtökre, hogy minél kevesebben utazzanak a veszélyessé vált utakon, melyeket olykor a galileai hegyekből lezúduló áradat önt el.

Haifán számos autót sodort el az ár, a vízelvezető csatornák ugyanis nem tudnak megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővízzel. A víz szintje megemelkedik a mélyebben található városrészeken, s térd-, sőt olykor csípőmagasságban elárasztja az utakat, utcákat.

A meteorológusok a heves esőzések folytatódását és délebbre húzódását ígérik szerda éjjelre és csütörtökre. Tel-Avivban rendkívüli intézkedéseket hoztak a várható áradások miatt, megerősítették a mentőszolgálatokat, s arra kérték a lakosságot, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp