A Radnóti Miklósról elnevezett művelődési ház parkjában avattak Wass Albert-szobrot Csepelen

Tarlós István korábbi főpolgármester részvételével avatták fel a vitatott múltú író csepeli mellszobrát a nem mindennapi helyszínen.

A csepeli önkormányzat keresve sem találhatott volna jobb helyszínt az antiszemitizmusa és II. világháborús múltja miatt vitatott megítélésű Wass Albert mellszobrának felállítására, mint a II. világháború idején zsidósága miatt meggyilkolt Radnóti Miklósról elnevezett művelődési ház parkjában.

A szobor felavatása Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere részvételével zajlott, aki Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármesterének meghívására érkezett az eseményre. Tarlós beszédében arra is kitért, hogy az őt legyőző Karácsony Gergely nemrég nácinak nevezte Wass Albertet.

75 éve halt meg Radnóti Miklós – Kibic Magazin

A költő 1944. májusában kapta meg a behívóját a harmadik munkaszolgálatra, és vonult be a jugoszláviai Bor környékén lévő táborba. Pár hónappal később a nácik menekülni kezdtek a szovjet csapatok elől, és a foglyokat erőltetett menetben hajtották egyik táborból a másikba. A költő a Harmadik Razglednicát Mohácson írta, 1944. október 24-én.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp