Az antiszemita megjegyzéseiről hírhedt Siklósi Beatrix a Kossuth Rádió új vezetője

Távozik a Kossuth Rádió csatornaigazgatói posztjáról Mucsányi Marianna, adta hírül az MTVA. Helyette az állami rádió első számú embere Siklósi Beatrix lett, aki a kirekesztő, antiszemita megjegyzéseiről hírhedt.

Siklósi Beatrix 2003-ban, az Éjjeli Menedék című műsor szerkesztőjeként hívta meg a műsorba David Irvinget, a holokauszttagadás miatt több országból kitiltott és jogerős börtönbüntetéssel sújtott brit történészt, aki többek közt arról beszélt, hogy az 1956-os forradalom „antiszemita pogrom volt” a „zsidó kormány” ellen. Akkor Siklósi Beatrixnak  távoznia kellett a közmédiából, írja a 168ora.hu.

Siklósi Beatrix

Nem maradt parkolópályán, a műsort a már akkor is radikálisan jobboldali Echo Tv-ben folytatta 2007-től, de 2014-ben főszerkesztői kinevezést kapott az MTVA Vallási, Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek élére. A hír hallatán a magyarországi történelmi egyházak akkori vezetői – Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András – közös levélben tiltakoztak. Ekkor az MTVA vezetése elvette Siklósitól a vallási műsorokat, nemzetiségi, külhoni és kiemelt projektek vezetőjeként dolgozott tovább.

A Media1 információja szerint egyébként Mucsányi Mariannának összeférhetetlenségi okok miatt kellett mennie, férjét, Szadai Károlyt ugyanis a Médiatanács tagjává választották. A médiatörvény pedig tiltja, hogy Médiatanács tagjának közeli hozzátartozója az MTVA munkatársa legyen. Mivel az összeférhetetlenség ellenére Szadai Károlyt az Országgyűlés fideszes többsége megválasztotta, feleségének kellett lépnie.

Mucsányi Marianna a Népszabadság rovatvezetője, majd az InfoRádió főszerkesztő-helyettese is volt, aztán saját gyártócéget működtetett, mely a közmédia egyik nagy beszállítója lett 2011 után, de kinevezése előtt megvált a társaságtól. Szadai Károly korábban az állami média felügyelőbizottságának a tagja, előzőleg a Magyar Rádió Közalapítványának elnöke volt.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp