A jeruzsálemi állatkert segíti az ausztrál erdőtüzek miatt megsérült állatokat

Egyes híradások szerint eddig 480 millió állat pusztulhatott el a tűzvészben.

A Jeruzsálemi állatkert hétfőn jelentette be, hogy pénzadománnyal és orvosi eszközökkel is segíti az ausztrál bozóttüzekben megsérült állatokat. A tűzvész több hete tombol a kontinensen, írja a ynet.

Több mint 8 millió hektár ég az országban, amely körülbelül Ausztria teljes területének felel meg. 25 ember vesztette életét, több ezer épület dőlt romba a tűz során, és több város maradt elektromos áram és mobil szolgáltatás nélkül. Egy BBC riport szerint legalább 480 millió állat pusztult eddig el.

A Bibliai Állatkert nevű jeruzsálemi intézmény orvosi eszközökkel – égés elleni krémekkel, seb ápoló és hidratáló szerekkel – segítené az ausztráliai Gippsland régiójának keleti részét.

Színészek, popsztárok és a brit királyi család is támogatja a váratlan ausztrál erdőtüzek áldozatait tűzoltó eszközökkel és az állatoknak épített menedékekkel.

Vasárnap az ausztrál származású Nicole Kidman 500.000 dollárt adományozott a New South Wales-i tűzoltóknak. Szombaton Erzsébet királynő csatlakozott unokáihoz, Williamhez és Harry-hez, akik együttérzésüket fejezték ki a tragédia kapcsán, és megköszönték a tűzoltók áldozatkész munkáját.

Pink és Iggy Azalea, akik mindketten Sydney környékéről származnak, szintén anyagilag támogatták a tűzoltókat és az állatmentőket.

A bozóttüzek gyakoriak Ausztráliában a száraz nyarakon, de a klímaváltozás miatt a talaj és a tenger is extrém mód forrósodott fel, és szélsőséges melegekhez és tüzekhez vezetett.

Russel Crowe, aki vasárnap megnyerte a Golden Globe-ot a Leghangosabb hangban nyújtott alakításáért, nem ment el a díjátadóra a szülőhazájában tomboló erdőtüzek miatt.

„Senki se tévedjen: ez a borzalmas tűzvész a klímaváltozás miatt van”, jelentette ki Crowe egy nyilatkozatban, amelyet Jennifer Aniston és Reese Witherspoon olvasott fel.

Adakozni itt lehet például

https://www.facebook.com/donate/1010958179269977/10220814681294520/

De így segíthetünk messziről is:

http://okoanyu.blog.hu/2020/01/06/ausztral_bozottuz_igy_segithetsz_messzirol_is

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp