A jeruzsálemi állatkert segíti az ausztrál erdőtüzek miatt megsérült állatokat

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Egyes híradások szerint eddig 480 millió állat pusztulhatott el a tűzvészben.

A Jeruzsálemi állatkert hétfőn jelentette be, hogy pénzadománnyal és orvosi eszközökkel is segíti az ausztrál bozóttüzekben megsérült állatokat. A tűzvész több hete tombol a kontinensen, írja a ynet.

Több mint 8 millió hektár ég az országban, amely körülbelül Ausztria teljes területének felel meg. 25 ember vesztette életét, több ezer épület dőlt romba a tűz során, és több város maradt elektromos áram és mobil szolgáltatás nélkül. Egy BBC riport szerint legalább 480 millió állat pusztult eddig el.

A Bibliai Állatkert nevű jeruzsálemi intézmény orvosi eszközökkel – égés elleni krémekkel, seb ápoló és hidratáló szerekkel – segítené az ausztráliai Gippsland régiójának keleti részét.

Színészek, popsztárok és a brit királyi család is támogatja a váratlan ausztrál erdőtüzek áldozatait tűzoltó eszközökkel és az állatoknak épített menedékekkel.

Vasárnap az ausztrál származású Nicole Kidman 500.000 dollárt adományozott a New South Wales-i tűzoltóknak. Szombaton Erzsébet királynő csatlakozott unokáihoz, Williamhez és Harry-hez, akik együttérzésüket fejezték ki a tragédia kapcsán, és megköszönték a tűzoltók áldozatkész munkáját.

Pink és Iggy Azalea, akik mindketten Sydney környékéről származnak, szintén anyagilag támogatták a tűzoltókat és az állatmentőket.

A bozóttüzek gyakoriak Ausztráliában a száraz nyarakon, de a klímaváltozás miatt a talaj és a tenger is extrém mód forrósodott fel, és szélsőséges melegekhez és tüzekhez vezetett.

Russel Crowe, aki vasárnap megnyerte a Golden Globe-ot a Leghangosabb hangban nyújtott alakításáért, nem ment el a díjátadóra a szülőhazájában tomboló erdőtüzek miatt.

„Senki se tévedjen: ez a borzalmas tűzvész a klímaváltozás miatt van”, jelentette ki Crowe egy nyilatkozatban, amelyet Jennifer Aniston és Reese Witherspoon olvasott fel.

Adakozni itt lehet például

Please help anyway you can. This is terrifying.

Want to join me in supporting a good cause? I’m raising money for The Trustee for NSW Rural Fire Service & Brigades Donations Fund and your contribution will make an impact, whether you donate a lot or a little. Anything helps. Thank you for your support.

De így segíthetünk messziről is:

http://okoanyu.blog.hu/2020/01/06/ausztral_bozottuz_igy_segithetsz_messzirol_is

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp