Ma van a zsidó büszkeség napja

28 országból csatlakoztak az American Jewish Commitee (AJC) kezdeményezéséhez, és minden magánszemélyt buzdítanak a kiállásra. Részletek a cikkben, hogy miként teheted ezt meg a mai napon!

Az AJC január 6-dikát jelölte ki a zsidó büszkeség napjának, és szeretné, ha minél több ember venne részt az akcióban a világ bármely pontján azzal, hogy ezen a napon valami jellegzetes zsidó jelképet visel a ruháján  vagy egy olyan fotót oszt meg magáról a közösségi oldalakon, ahol szintén egy zsidó szimbólumot tart a kezében és kiírja a #JewishandProud Day hashtag-et, olvasható a thealgemeiner.com-on.

„Lehet ez egy kipa, egy Dávid csillagos nyaklánc, egy héber feliratos póló, vagy bármi más, ami jellegzetesen zsidó, de ha nincs ilyen jelkép a kezünk ügyében, akkor egy fénykép is megteszi a #JewishandProud felirattal”, írja az AJC.


A szervezet azokra is gondolt, akik nem zsidók, csak szimpatizánsok. Tőlük azt kérik, hogy posztolják ki azt, hogyan támogatják a zsidó közösséget 2020-ban.

A kezdeményezést az Európában és Amerikában növekvő antiszemitizmus miatt találták ki a szervezők. Az AJC felmérése szerint az USA-ban minden harmadik zsidó titkolja a származását.

„Elég volt ebből a helyzetből”, mondja az AJC elnöke, David Harris. „Nem fogunk elbújni a nyilvánosság elől, ünnepelni akarjuk a zsidó identitásunkat és a hitünket. Ez egy új év és egy új évtized kezdete is. Mutassuk meg a világnak, hogy össze tudunk fogni, és büszkék vagyunk a zsidóságunkra”, tette hozzá.

Itt lehet jelentkezni:

AJC’s #JewishandProud Day January 6 | AJC

Amid rising antisemitism in the U.S. and abroad, AJC has designated Monday, January 6, as #JewishandProud Day.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp