Újabb antiszemita támadás volt New Yorkban

Az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a haszid zsidók elleni támadások száma New York-ban. Egyes zsidó közösségek igyekeznek megszervezni a saját védelmüket is.

Egy 22 éves haszid férfit ütött meg és szidalmazott két nő Brooklyban.

„B…tok meg zsidók, megölünk benneteket”, kiabálta a két nő egy haszid férfi után Brooklyn-ban, majd aztán a földre lökték, miután a férfi megpróbálta rögzíteni az antiszemita szitkozódást, számolt be az esetről a CBS12.

Az egyik támadó, egy 24 éves nő megragadta a férfi mobil telefonját, és nyakon vágta őt, míg a 34 éves másik támadó folytatta a szidalmazást a New York-i rendőrség szerint.


Az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a haszid zsidók elleni támadások száma New York-ban. Legutóbb hanukakor támadt egy férfi zsidókra Monsey-ben.

A helyi híradások szerint hétfő este két férfi, akik közül az egyik még egy kést is megvillantott, megfenyegetett egy zsidó tinédzsert Brooklynban.

Egyes zsidó közösségek fegyveres biztonsági szolgálatot hoznak létre, hogy szükség esetén meg tudják védeni magukat.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp