Botrányt kiváltó izraeli könyvből készít filmet Gal Gadot

Az izraeli színésznő, aki sokak szerint a Wonder Woman szerepével az izraeli büszkeség szimbóluma is lett, most producerként vesz részt egy olyan film létrejöttében, amely a zsidó állammal szemben sokkal kritikusabb.

A film Dorit Rabinyan izraeli szerző Borderlife című regényének adaptációja. A produkciót a számos izraeli sikerfilmet készítő Keshet Botrányt kiváltó izraeli könyvből készít filmet Gal Gadotnternational produkciós cége, a Pilot Wave jegyzi, társproducere pedig Gal Gadot és férje, Jason Varsano, írja a Jpost.com.

A regény egy izraeli nő és egy palesztin férfi titkos és tiltott szerelméről szól. A férfit biztonsági okok miatt börtönbe zárják. A könyv megjelenése komoly indulatokat váltott ki, amikor az akkori oktatási miniszter, Naftali Bennett eltávolította a művet az iskolai olvasmánylistákról.

Dorit Rabinyan

Bennett azzal érvelt, hogy a diákoknak nem szabadna olyan könyvet olvasni, amelyben az izraeli katonák szadistáknak vannak beállítva.

Bennett ugyanakkor hozzátette, hogy a könyvet bárki elolvashatja, ha szeretné, de az oktatási anyagoknál vannak prioritások.

Érdekes módon azonban Bennett nyilatkozata és döntése a visszájára fordult, és az olvasók felkapták a könyvet.

Bestseller lett egy arab fiú és egy zsidó lány szerelméről szóló “betiltott” könyv Izraelben – Kibic Magazin

Magasba szökött a Határ-élet című izraeli regény eladott példányszáma, amely egy arab fiú és egy zsidó lány szerelméről szól, miután az oktatási minisztérium kizárta a művet az irodalom érettségi olvasmányainak köréből. A minisztérium december végi, közfelháborodást kiváltó döntését azzal indokolta, hogy a regény elősegítheti az asszimilációt.

A Pilot Wave egy viszonylag új produkciós cég, amelynek első projektje egy történelmi film volt a gyerekmentő Irena Sendlerről, akit szintén Gal Gadot alakított.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp