Izraeli tv-sorozatot választott a The New York Times az évtized legjobbjának

A neves amerikai lap tévékritikusa az izraeli “Prisoners of War” (Hadifoglyok/Hatufim) sorozatnak adta az első helyezést az elmúlt évtized legjobb nemzetközi sorozatai közül. A szintén izraeli “Fauda” a nyolcadik helyet kapta.

A lap azzal indokolta a választást, hogy a “Prisoners of War” egy “feszült, de ugyanakkor csendes, nyugodt és realisztikus sorozat. Feszes és intelligens politikai thriller, amely mindenekelőtt egy szívszorító személyiségleírás a háború által érintett katonákról és családjaikról.”

A Gideon Raff által a Keshet prodikciós irodának készített, 2010-ben sugárzott sorozatnak csak két évadja volt, a szereplők között a nevesebbek: Assi Cohen, Yael Abekasis, Yoram Toledano, Yishai Golan és Milli Avital. Ez az izraeli tv-sorozat volt a nagy sikerű amerikai “Homeland” alapja is.

Az eredeti izraeli változat két katona életét követi nyomon, akik 17 év után térnek haza Izraelbe a libanoni hadifogságból, harmadik fogolytársuk földi maradványaival. A sorozat a volt foglyok újra beilleszkedésének és a traumáik feldolgozásának krónikája. A történet attól lesz még izgalmasabb, hogy az őket kezelő katonai pszichiáter eltéréseket vél felfedezni az általuk bemutatott történetben és ennek okán nyomozást kezdenek a két volt fogoly ügyében. A történet inkább a fogva tartás eredményeként megtört macsó büszkeséget és az izraeli társadalomba való visszailleszkedés problémáját helyezi előtérbe.

A “Fauda” is előkelő helyet kapott, ennek a sorozatnak a harmadik évada a hamarosan látható a Netflixen.

Az izraeli sorozatok olyan slágereket hagytak maguk mögött, mint a “Papírház”, “A korona” és a “Sherlock”.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp