Donald Trump: ki kell irtani az antiszemitizmus ördögi sorscsapását

A New York államban egy rabbi otthonában elkövetett késeléses merényletre reagálva az elnök hangsúlyozta, hogy a Hanukka ünnepének hetedik éjszakáján elkövetett antiszemita támadás “rémséges” volt. 

A New York városától mintegy 50 kilométernyire északra fekvő Monsey városkában szombaton este egy álarcos merénylő öt ember késelt meg machetével a helyi haszid rabbi, Háim Rottenberg lakásán rendezett ünnepségen. A feltételezett afroamerikai merénylőt, a 37 éves Thomas Graftont vasárnap elfogták.


Andrew Cuomo az állam kormányzója “belföldi terrorizmusnak” minősítette a támadást.

Az elmúlt hetekben New Yorkban és New Jerseyben több támadást követtek el zsidó vallású emberek ellen. Decemberben Jersey City egyik kóser boltjában lőttek le három embert, a héten pedig hét esetben sértegettek, vagy vertek meg zsidókat. Szombaton Bill de Blasio, New York polgármestere be is jelentette, hogy megerősítik a rendőri jelenlétet a város azon negyedeiben, ahol jelentős lélekszámú zsidó közösségek élnek.

Az amerikai sajtó vasárnapi jelentései szerint New York Brooklyn negyedében az Őrangyalok (The Guardian Angels) nevű fegyvertelen civil szervezet tagjai vasárnap délután megkezdték a járőrözést.

A csoport alapítója, Curtis Sliwa, az NBC televíziónak elmondta, hogy éjjel-nappal járőröznek, elsősorban Brooklynban, de ha szükséges, New York más negyedeiben is. Elmondta azt is: meggyőződése szerint csoportjuk tevékenységének köszönhetően abbamaradnak az antiszemita támadások.

“Piros sapkánkkal és piros szatén dzsekinkkel nagyon is jól láthatóak vagyunk, így elrettenthetjük azokat, akik támadásokat terveznek” – fogalmazott Sliwa.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp