Az űrből kívánt boldog hanukát egy izraeli nő

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen. Támogasd te is Magyarország egyetlen civil zsidó szövetségét és magazinját.

    Támogatom»

Jessica Meir ráadásul menorákkal díszített zoknikról posztolt fotót az űrhajóból.

Jessica Meir egy izraeli orvos lánya, aki először Svédországba, majd az USA-ba költözött, ahol idén szeptemberben a NASA űrállomásán kezdett dolgozni. Két héttel később részt vett az első olyan űrsétán, amelyben csak nők voltak a fedélzeten.

Hanuka kezdete óta elárasztották a közösségi médiát az ünnepi jókívánságok. A világ fontos vezetői és hírességek is írtak üzeneteket. De most először fordult elő, hogy valaki a Földön kívülről üzent.

„Boldog hanukát mindenkinek, aki a világ bármely pontján tartja az ünnepet”, írta Jessica Meir űrhajós a Nemzetközi Űrállomásról.

A gyertyagyújtásra Meir azonban már nem vállalkozott, ami egyébként meglehetős nehézségekbe is ütközött volna az űrben.

Talán ezért is posztolt inkább egy képet a lábáról, amelyen rózsaszín menorák és zöld Dávid csillagok láthatók kék háttér előtt. Ugyanakkor követte a hagyományt, mely szerint az ablakhoz közel kell elhelyezni a gyertyatartót, hiszen a lába mögött látható az űrhajó üvegablaka, valamint a Föld is ott van több tízezer kilométerrel arrébb.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp