162 szegénységben élő gyerek alhat saját ágyban karácsonytól

Az ágyak egy zsidó közösségi civil szervezet, az Adománytaxi Alapítvány segítségével jutottak el a rászorulókhoz.

Az Á-Lom kampány az Adománytaxi Alapítvány nevű zsidó civil szervezet bútor projektje. Nógrádszakál pedig egyike az ország harminc legszegényebb falujának. A faluban 640 ember lakik, ebből 130 közmunkás. Most az Adománytaxinak köszönhetően 24 gyerek már a saját ágyában alhat idén karácsonytól.

Magyarországon ma körülbelül 50.000 gyereknek nincs saját ágya.

Anyagi okokra hivatkozva ma Magyarországon nem vehetnek el gyereket a szüleiktől, ám ha kevés az ágy – például hatan alszanak egy ágyban, – akkor ez fontos érv lehet amellett, hogy elszakítsanak egy gyereket a családtól. Ezért különösen nagy jelentősége van ennek az adománynak.

Az Adománytaxi a kampány során nyolc településnek összesen 162 gyerekágyat gyűjtött össze. A fővárosiak a már nem használt bútoraiktól szabadulhattak meg, miközben ágyakhoz jutottak azok, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

Horn Tamás, az Adománytaxi Alapítvány vezetője azt nyilatkozta az Abcúg.hu-nak, hogy az adományozás számára nem cél, csak egy eszköz, amivel hidat tud építeni a fővárosban és a leghátrányosabb kistelepüléseken élők között.

Horn Tamás (Fotó: Hajdú D. András)

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp