Nem védte meg senki Vitrayt, amikor lezsidózták

Nemrég a Magyar Narancsnak adott interjút a tévés műsorvezető-riporter. Azt mondta, hogy csak a pályafutása vége felé fordult elő, hogy atrocitások érték a származása miatt. 

„A Népstadionban, egy Honvéd–Fradi-meccs szünetében, amikor a szurkolók a közvetítőállásunk alatt vonultak át a másik kapu mögé, az egyik, zászlóba burkolt, tizenéves kölyök megállt, elég közel hozzám, és azt mondta, „te geci zsidó”. Élő mikrofonnal voltam, Faragó Richard bármikor visszaadhatta a szót, így nem reagálhattam. De a kollégáim sem reagáltak”, meséli Vitray.

Vitray Tamás

A gyártásvezető később bocsánatot kért Vitraytól, amiért szó nélkül hagyták az esetet. Később biztonsági őrt adtak mellé a fociközvetítésekhez, hogy biztonságban legyen, ám ekkor Vitray úgy döntött, inkább abba hagyja ezt a munkát. Nem akart a saját hazájában kísérettel járni.

Vitray egyébként hozzátette, hogy neki sosem volt zsidó identitása, a származása nem foglalkoztatta, bár le sem tagadta, és hogy a Kádár-rendszerrel ellentétben a mostani rendszerben sokkal többen zaklatják a származásával.

Vitray Tamás: Az a vétkem, amit nem én választottam

Az ismert televíziós személyiség a Magyar Narancs karácsonyi számában beszél életéről. Szerdán jelenik meg a Magyar Narancs ünnepi dupla száma, a címlapján Vitray Tamással. Aki csak keveset látott 60 évnyi pályafutásából, az is pontosan tudja, hogy Vitray ikonikus alakja a magyar televíziózásnak.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp