A kiváló kétoldalú kapcsolatok fenntartása lesz az új izraeli nagykövet legfőbb célja

Izrael magyarországi nagykövetsége a Facebook-oldalán mutatta be az új nagykövetet, aki megbízólevelét az ünnepek után adja majd át Áder János köztársasági elnöknek.

„Ismerjék meg Izrael új magyarországi nagykövetét, Yacov Hadas-Handelsman urat. Karrier diplomataként több országban is szolgált, a legutolsó külföldi megbízatása Németországban volt, nagykövetként” – olvasható a nagykövetség Facebook-oldalán.

„Magyarországon az a célja, hogy fenntartsa a kiváló kétoldalú kapcsolatokat, és szeretné feltárni a potenciális lehetőségeket az innováció és a kereskedelem területén. A mai napon látogatást tett a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Medveczky Iván protokollfőnökkel találkozott” – írja az Izrael Magyarországon.

Izrael korábbi magyarországi nagykövete, Yossi Amrani idén ősz elején távozott posztjáról. A leköszönő nagykövet egy titokzatos közleményben a hazai zsidó közösség vezetőinek is üzent:

A zsidó közösség vezetőinek is üzent a távozó izraeli nagykövet – Kibic Magazin

Nemsokára távozik Yossi Amrani Izrael magyarországi nagykövete. Közben a követség Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, amelyben a zsidó közösség képviselőinek hangnemére, illetve a rabbik és a közösség vezetőinek felelősségére hívják fel a figyelmet. Nemsokára Görögországba távozik Yossi Amrani, aki 2016 novembere óta Izrael Állam nagykövete Magyarországon.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp