A kiváló kétoldalú kapcsolatok fenntartása lesz az új izraeli nagykövet legfőbb célja

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Izrael magyarországi nagykövetsége a Facebook-oldalán mutatta be az új nagykövetet, aki megbízólevelét az ünnepek után adja majd át Áder János köztársasági elnöknek.

„Ismerjék meg Izrael új magyarországi nagykövetét, Yacov Hadas-Handelsman urat. Karrier diplomataként több országban is szolgált, a legutolsó külföldi megbízatása Németországban volt, nagykövetként” – olvasható a nagykövetség Facebook-oldalán.

„Magyarországon az a célja, hogy fenntartsa a kiváló kétoldalú kapcsolatokat, és szeretné feltárni a potenciális lehetőségeket az innováció és a kereskedelem területén. A mai napon látogatást tett a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Medveczky Iván protokollfőnökkel találkozott” – írja az Izrael Magyarországon.

Izrael korábbi magyarországi nagykövete, Yossi Amrani idén ősz elején távozott posztjáról. A leköszönő nagykövet egy titokzatos közleményben a hazai zsidó közösség vezetőinek is üzent:

A zsidó közösség vezetőinek is üzent a távozó izraeli nagykövet – Kibic Magazin

Nemsokára távozik Yossi Amrani Izrael magyarországi nagykövete. Közben a követség Facebook-oldalán megjelent egy közlemény, amelyben a zsidó közösség képviselőinek hangnemére, illetve a rabbik és a közösség vezetőinek felelősségére hívják fel a figyelmet. Nemsokára Görögországba távozik Yossi Amrani, aki 2016 novembere óta Izrael Állam nagykövete Magyarországon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp