Vaddisznók szálltak meg egy izraeli várost

Az utcákon már fényes nappal is lehet kóborló vaddisznókkal találkozni az észak-izraeli Haifa városában. A lakosok leginkább a gyerekek épsége miatt aggódnak.

Nem sikerült túl jól a Haifa közelében található erdőkben a vaddisznó populáció ritkítása, így aztán a túlszaporodott állatok élelem után kutatva a városba is beszabadultak. Ráadásul Einat Kalisch-Rotem polgármester nemrégiben függesztette fel a ritkításhoz kiadott vadászati engedélyket.

Az AFP-nek a vaddisznó-helyzetről nyilatkozó lakosok egy része ugyan közömbösnek bizonyult, többen azonban aggodalmukat fejezték amiatt, hogy az állatok már fényes nappal is az utcákon kóborolnak.

A vaddisznók a kertekbe is behatolnak, de haifaiak leginkább attól tartanak, hogy a kicsinyeiket védelmező állatok esetleg gyerekeket támadhatnak meg. A fenti videón is két vaddisznó egy kutyával kergetőzik egy játszótér szomszédságában.

(JTA)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp