Antiszemita feliratokat firkáltak a makói zsidó emlékműre

„Zsidók gyilkosok” – ezt firkálta valaki a Csanád vezér téri makói zsidó emlékjel Dávid-csillagot idéző talapzatára, írja a delmagyar.hu.

A makói zsidó emlékjel az egykor volt neológ zsinagóga helyén, a Csanád vezér téren, közvetlenül a makói rendőrkapitányság épülete előtt áll.

Fekete betűkkel, feltehetően grafittal azt írták a Dávid-csillagot formázó talapzatra, amelynek középpontjában a zsinagóga épületét megidéző szobor áll, hogy „zsidók gyilkosok”. A delmagyar.hu információi szerint egyszer, néhány hónapja már megrongálták az emlékművet hasonló feliratokkal, de a városgazdálkodás hamar letakarította.

 A megyei rendőr-főkapitányság szerint az ügyben rongálás vétsége miatt indult büntetőeljárás a Makói Rendőrkapitányságon.

A feliratot tegnap délután eltávolították.

A teljes cikk itt olvasható:

Összefirkálták a zsidó emlékjelet Makón

„Zsidók gyilkosok” – ezt firkálta valaki a Csanád vezér téri makói zsidó emlékjel Dávid-csillagot idéző talapzatára. A feliratot délután, lapunk jelzése nyomán eltávolították. A jövőben várhatóan jobban fognak figyelni az emlékműre. A makói zsidó emlékjel az egykor volt neológ zsinagóga helyén, a Csanád vezér téren, közvetlenül a makói rendőrkapitányság épülete előtt áll – ennek ellenére valaki összefirkálta.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp