Korábbi kormányszóvivő lesz a Mazsihisz kommunikációs vezetője

A Mazsihisz közgyűlése megszavazta az új Történeti és Társadalomtudományi Intézet megalapítását, valamint a Rumbach zsinagóga működését megkönnyítő alapítvány létrehozását.

A tegnapi Mazsihisz-közgyűlés leglényegesebb eseménye a reform irányzatokat képviselő két hitközség felvételének elutasítása volt. De ezen kívül is akadt még néhány fontos döntés és bejelentés, derül ki a Szombat helyszíni tudósításából.

A Mazsihisz közgyűlése (Fotó: Mazsihisz/Facebook)

A lap beszámolója szerint a Mazsihisz és az OR–ZSE megalapította a Történeti és Társadalomtudományi Intézetet, amelynek élén Erős Ferenc szociálpszichológus áll majd, titkára pedig Félix Anikó lesz. A felújított Rumbach zsinagóga működtetésének megkönnyítésére pedig létrehoztak egy alapítványt, hogy könnyebben lehessen elindulni a különféle pályázatokon.

A közgyűlés végén Heisler András, a Mazsihisz elnöke arról tájékoztatta az egybegyűlteket, hogy a szervezet kommunikációjának vezetését Danks Emese veszi át. Danks korábban a Tesco, az Erste Bank és a Malév kommunikációs igazgatója volt. 2006 augusztusa és 2007 márciusa között pedig a második Gyurcsány-kormány szóvivőjeként tevékenykedett.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp