Véresre vertek egy héberül beszélő izraeli diákot Párizsban

Egy járókelő hívta a mentőket, miközben a két tettes elmenekült.

A 31 éves izraeli diákot két ismeretlen támadta meg a párizsi metróban kedden, miután héberül beszélt az apjával telefonon.

A diák a Chateau d’Eau állomásnál szállt le a metróról, és a két férfi kiabálni és káromkodni kezdett, valamint megfenyegette őt. Aztán az egyikük megtámadta, és addig verte, amíg el nem ájult, írja a Jpost.

Meyer Habib francia parlamenti képviselő elmondta, hogy a támadást egyértelműen az Izrael-gyűlölet motiválta. „Vérbe fagyva, sokkos állapotban vitték kórházba az áldozatot, össze kellett varrni az arcát, az orra eltörött, sérülések borították a fejét”, mondta.

Később a férfi elhagyta a kórházat, és a rendőrségre ment feljelentést tenni, mondta az Izraeli Külügyminisztérium.

A francia parlament a múlt héten döntött arról, hogy az anticionizmust az antiszemitizmus egyik formájának tekintik, miután több mint 100 sírra festettek vandálok horogkeresztet egy kelet-franciaországi zsidó temetőben, Strasbourg közelében.

Több mint száz zsidó sírt gyaláztak meg – Kibic Magazin

Antiszemita feliratokat és horogkereszteket találtak kedden 107 síron a kelet-franciaországi Strasbourghoz közeli Westhoffen település zsidó temetőjében. Elzászban a közelmúltban több hasonló eset is országos felháborodást keltett. “Ezekkel a gyalázatos és elvetemült tettekkel megsértették a köztársaságaink értékeit” – írta a Twitteren Christophe Castaner francia belügyminiszter, aki ígéretet tett: tárcája mindent megtesz azért, hogy ezek a cselekmények “ne maradjanak büntetlenek”.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp