Antiszemitizmus elleni harcot hirdetett az Európai Bizottság elnöke

Az antiszemitizmus mérgező a társadalom számára, ezért mindenkinek harcolnia kell ellene – jelentette ki Ursula von der Leyen Brüsszelben, az Európai Zsidó Kongresszus (EJC) és az Európai Parlament antiszemitizmus elleni munkacsoportja szervezésében tartott konferencián.

Ursula von der Leyen beszédében kijelentette, a zsidó közösségek ellen elkövetett támadások „mindannyiunk ellen elkövetett támadások”, ezért az Európai Bizottság fokozott küzdelmet fog folytatni az antiszemitizmus ellen, és erősebb támogatást nyújt a zsidóságnak.

Ursula von der Leyen

Az október elején a németországi Halléban elkövetett, két halálos áldozattal járó, antiszemita indíttatásból elkövetett támadásra utalva a bizottság elnöke sajnálatosnak nevezte, hogy szinte minden nap követnek el támadásokat a zsidók ellen Európában, és ezek száma egyre növekszik.

„Mindez olyan légkört teremt, amelyben a zsidók már nem érzik magukat biztonságban, és kételkedni kezdenek saját jövőjüket illetően Európában. A zsidóság nélkül nincs Európa” – fogalmazott a politikus.

Arról tájékoztatott, hogy Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos lesz az Európai Bizottság antiszemitizmus elleni küzdelemért felelős koordinátora. Munkáját tapasztalt szakértőkből álló csoport fogja segíteni, hogy sikeresen hangolják össze az antiszemitizmus elleni fellépést Európában – mondta Ursula von der Leyen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp