Holokauszt áldozatok hamvait állították ki aktivisták Berlinben

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Azóta a német aktivisták már bocsánatot kértek az akcióért, írja a CNN.

A német aktivisták a Reichstag elé állították fel azt az urnát, ami állítólag a holokauszt áldozatainak maradványait tartalmazta. A Zentrum for Politische Schönheit (Központ a politikai szépségért) azt nyilatkozta, a szélsőjobboldal szélsőségeit akarták hétfői akciójukkal kihangsúlyozni. Az átlátszó urnát azóta fekete szalaggal körberagasztották és nem láthatóvá tették.

A ZPS állítása szerint az urna tartalmát a németországi náci táborok és a nácik által elfoglalt Lengyelország közelében lévő területek gátjaiban, folyóiban és mezőin fedezték fel.

Az urna kiállítása után nem sokkal erős kritikák érték őket a vallási vezetőktől és emlékhelyi szervezőktől, az urna ugyanis sértette az elhunyt családtagok emlékét és a meggyilkolt emberek békéjét.

A ZPS először ironikusan reagált a kritikákra, aztán belátták, hogy hibát követtek el. Bejelentették, hogy nem állt szándékukban a halottak és azok családjának megsértése, és hogy felfüggesztik az oszlop láthatóságát. Elmondásuk szerint egyébként kaptak pozitív visszajelzéseket is rokonoktól, akik üdvözítették az akció üzenetét.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp