Még néhány napig lehet jelölteket állítani az idei Hanukatalizátor-díjra

A közösség szavazatai alapján idén is átadják a Hanukatalizátor-díjat, amelyre néhány napig még lehet jelölteket állítani az esemény oldalán.

A Hanukatalizátor-díj az idei év aktív, zsidó közösségért munkálkodó teljesítményeit értékeli. A JCC Budapest – Bálint Ház a rangos díjjal szeretné kifejezni, hogy óriási értéke van a közösségéért tett erőfeszítéseknek. A kiírók fontosnak tartják, hogy évente legalább egyszer a közösség is jelezze, hogy kinek a munkája volt a leginspirálóbb, a leginnovatívabb és a legmotiválóbb, olvasható a MAZS Alapítvány közleményében.

A díjazott személyt vagy programot itt lehet jelölni: http://hanukatalizator.hu/. Jelölteket állítani december 8-án, vasárnap este 20.00 óráig lehet.

A szavazás eredményeként hanuka estéjén adják át a díjakat, amelynek nyerteseit a JCC Budapest – Bálint Ház weboldalán és Facebook oldalán, illetve itt, a Kibicen is közzéteszik. A Hanukatalizátor-díj 2012 óta folytatódó hagyomány, amelyet a népszerű budapesti közösségi ház és kulturális központ kezdeményezett. A díj Szász Károly István képzőművész munkája.

A Hanukatalizátor-díj korábbi nyertesei egyéni, illetve szervezet/projekt kategóriában:

2012: Szeszler Anna / Hanoar Hatzioni Hungary

2013: Nagy János Ádám / Kibuci Bucik

2014: Toronyi Zsuzsanna / Csillagos Házak (OSA Archívum)

2015: Verő Tamás rabbi és Verő-Bán Linda / Kő kövön – Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából kiállítás a Néprajzi Múzeumban

2016: Radnóti Zoltán rabbi / 100 év – 100 tárgy – a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár kiállítása

2017: Steiner Zsófia / Benjámin Óvoda

2018: Deák Andrea / Adománytaxi Alapítvány

A Hanukatalizátor szervezője a JCC Budapest – Bálint Ház, amely a Magyarországi Zsidó Szociális Segély (MAZS) Alapítvány programja.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp