Leonard Cohen utolsó tánca

Thanks for the Dance címmel jelent meg posztumusz lemeze a három éve elhunyt énekesnek. A felvételeket Leonard Cohen nem sokkal a halála előtt rögzítette, de már nem maradt ideje befejezni a dalokat.

Leonard Cohen 2016-os halála előtt több új dalt is rögzített utolsó, You Want It Darker című lemezének felvételei során. A dalok befejezésére azonban már nem maradt elég ereje a 82 éves zenésznek, ezért fiát, a zenei producerként is tevékenykedő Adam Cohent bízta meg ezzel a feladattal.

Adam pedig több ismert zenész segítségével el is készítette az idén novemberben megjelenő Thanks for the Dance című albumot. A lemezen olyan kiemelkedő művészek mellett, mint Beck vagy Damien Rice közreműködik a montreali Shaar Hashomayim zsinagóga kórusa, amelynek korábban Leonard Cohen is tagja volt.

„Ha több időnk lett volna, és ha Leonard jobb egészségi állapotban van, akkor együtt tudtuk volna befejezni az albumot” – mesélte Adam Cohen a New York Times-nak. Az énekes fia azt is hozzátette, hogy apjával megbeszélték, milyen hangszereléssel és milyen hangulatban szeretné rögzíteni a dalokat, és akkor már tudta, hogy a lemezt egyedül kell befejeznie.

„A zsidó hagyományban van egy olyan szokás, hogy kis köveket teszünk a halottaink sírjára. Számomra az album minden résztvevője egy-egy ilyen követ helyzettel el apám neve mellé” – nyilatkozta Adam Cohen a lemez felvételén dolgozó zenészekről.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp