Kósa Lajos bocsánatot kért magyar zsidó polgártársaitól

A fideszes politikus szerint „talán félreérthető” volt, amikor arról beszélt, hogy a zsidóknak jól is eshetett „a nyilas vitézt megszavazni”.

„A Fidelitas szombati rendezvényén elhangzott mondataimban, talán félreérthető módon, arra utaltam, hogy az ellenzéki együttműködés a holokausztban elveszített zsidó honfitársainkon korábban gúnyolódó jobbikosokra is kiterjed, őket legitimálja. Ha szavaimmal, megfogalmazásommal akár egyetlen magyar zsidó polgártársamat is megsértettem, úgy azért tőlük bocsánatot kérek” – írta Kósa Lajos a Facebook-oldalán.

A Fidesz alelnöke a Fidelitas tisztújító kongresszusán beszélt arról, hogy a debreceni zsidók „kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”. Utalva arra, hogy az ellenzéki összefogásnak köszönhetően beválasztották a megyei közgyűlésbe a korábban a Duna-parti cipőkbe köpködő jobbikos Kulcsár Gergelyt.

Újrázni tudtak a zsidózó polgármesterek az önkormányzati választáson – Kibic Magazin

Ismét polgármesternek választották a korábban antiszemita és rasszista kijelentéseket tett Molnár Oszkárt és Haszilló Ferencet. A Duna-parti cipőkbe köpködő Kulcsár Gergely pedig a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés tagja lehet az eredmények alapján. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Edelényben magabiztos győzelmet aratott a függetlenként induló, de a Fidesz támogatását élvező Molnár Oszkár.

Kósa szavait a Mazsihisz és az EMIH vezetője is elítélte, a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) pedig közleményben fejezte ki döbbenetét. „A »zsidóság« Hajdú-Bihar megyében nem szavazhatott senkire, ugyanis éppen 75 évvel ezelőtt a német nácik és a magyar kollaboráns hatóságok haláltáborba deportálták őket. Emléküket sérti, hogy ilyen hangon beszélnek napjainkban a mártírokról” – olvasható a TEV közleményében.

Heisler András és Köves Slomó is reagált Kósa Lajos zsidózó megjegyzésére – Kibic Magazin

Kósa Lajos, a Fidesz egyik alelnöke jó ötletnek gondolta a zsidóságot belerángatni az önkormányzati választások eredményeinek értékelésébe. A Mazsihisz és az EMIH vezetői szerint azonban egyáltalán nem volt az. Kósa Lajos a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tisztújító kongresszusán szólalt fel, és beszédében kitért az ellenzéki összefogásra, illetve a legutóbbi önkormányzati választás eredményére.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp