Az auschwitzi haláltábort ábrázoló karácsonyfadíszeket árultak az Amazonon

Az Amazon már eltávolította azokat a karácsonyfadíszeket, amelyeken az auschwitzi haláltábor fotói voltak láthatók. De a kulcstartó, a sörnyitó és az egérpad sem elérhető már az online piactéren.

Egy Jollin Travel Gifts nevű cég kezdte el árulni az Amazonon azokat az ajándéktárgyakat, amelyeken az auschwitz–birkenaui koncentrációs táborról készült fotók láthatók. Ezek a világ nevezetes helyszíneit ábrázoló sorozat részeiként kerültek eladásra. A tárgyak között volt karácsonyfadísz, hűtőmágnes, sörnyitó, egérpad, de még Valentin napra szánt szívecskés kulcstartó is.

A nem kifejezetten ízléses tárgyakat az Auschwitz Emlékmúzeum szúrta ki, és a Twitter-oldalán fejezte ki nem tetszését, illetve jelezte, hogy az Amazonhoz fordul, hogy távolítsák el a tárgyakat az oldalról. A bejelentést követően az online piactér ennek eleget is tett, így az auschwitzos ajándéktárgyak mát nem elérhetőek az oldalon.

Az Amazon az esettel kapcsolatban csak annyit közölt, hogy minden partnerüknek be kell tartaniuk a piactér szabályait. Akik ezt megszegik, azokat akár törölhetik is az oldalról.

(CNN, 444)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp