Heisler András és Köves Slomó is reagált Kósa Lajos zsidózó megjegyzésére

Kósa Lajos, a Fidesz egyik alelnöke jó ötletnek gondolta a zsidóságot belerángatni az önkormányzati választások eredményeinek értékelésébe. A Mazsihisz és az EMIH vezetői szerint azonban egyáltalán nem volt az.

Kósa Lajos a Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tisztújító kongresszusán szólalt fel, és beszédében kitért az ellenzéki összefogásra, illetve a legutóbbi önkormányzati választás eredményére. 

Kósa Lajos a Fidelitas tisztújító kongresszusán

Ezzel kapcsolatban a Fidesz alelnöke kifejtette, hogy átalakultak a politikai viszonyok, a „nyilasok a neoliberálisokra szavaztak, a globalisták összeálltak az antiglobalistákkal, a nemzeti radikálisok meg átszavaztak a balliberális oldalra, ami eddig mindig rárontott a magyar nemzetre”, az antifasiszták összeálltak az újnyilasokkal, 

a „zsidók kénytelenek voltak, vagy lehet, hogy jól is esett nekik a nyilas vitézt megszavazni a Hajdú-Bihar megyei közgyűlésbe”.

Kósa később hozzátette: „Megjegyzem, ez a (Fidesz iránt érzett) gyűlölet volt az a technikai eszköz, ami talán segítette ezt az együttműködést, merthogy bennünket ezek szerint jobban utálnak, mint mondjuk a globalisták az antiglobalistákat, vagy a nácikat a zsidók. Mindegy, ez megtörtént.”

A Fidesz alelnökének zsidózására a Facebookon reagált Heisler András, a Mazsihisz elnöke, aki három megválaszolatlan kérdésben fogalmazta meg felháborodását:

  • Kósa Lajos valóban nem tudja, hogy megyéjéből 1944-ben Auschwitzba deportálták a zsidókat?
  • Tényleg nincs tisztában azzal, hogy a Hajdú-Bihar megyében élő maradékok maradékával, azaz néhány száz zsidóval nem lehet sem megnyerni, sem elveszíteni az önkormányzati választásokat?
  • Vagy egész egyszerűen a meghirdetett „zéró tolerancia” került elég látványosan felmondásra?

Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija pedig a Neokohnon megjelent írásában ítélte el Kósa megnyilvánulását. „Elég szomorú lenne, ha antiszemita klisék nélkül nem lehetne kritizálni azt a posztliberalizmust, amely nagy elánnal, éppen az európai civilizáció vesztőhelyét ácsolja” – írja a rabbi.  

„Mint az ismeretes én is zsidó vagyok. Nem szavaztam és nem is fogok »nyilas vitézekre« szavazni. Azt viszont nem mint csak zsidó, hanem mint rabbi utasítom vissza, hogy bármelyik magyar politikai párt erkölcstelenségét vagy éppen következetlenségének a terhét bárki is a zsidóságra kollektíve terhelje át”

– teszi hozzá Köves Slomó.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp