Apád bűne

Hogyan élhetjük túl szüleink traumáit, amiket genetikusan örököltünk a kopaszság, a magas koleszterin vagy épp a kék szemek mellett? Többek között erre a kérdésre is választ kaphatunk a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál kísérőprogramjában.

Mit tehetünk szüleink traumáival? Kinek nagyobb a terhe, aki a gyilkos vagy aki az áldozat gyermeke? Hogyan élhetjük túl szüleink traumáit, amiket genetikusan örököltünk a kopaszság, a magas koleszterin vagy épp a kék szemek mellett?

A gyilkos vagy az áldozat gyermekének nehezebb lenni? – Kibic Magazin

A tolmács egy valódi road movie, amelyben egy idős zsidó férfi és egy SS-tiszt fia azért utazik keresztül Szlovákia csodás tájain, hogy megismerjék szüleik II. világháborús múltját. A filmet a 8. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon vetítik. A családunk múltjával sosem késő szembenézni, még idős korunkban is sok mindent megmagyarázhat az, ha megismerjük szüleink tetteit, vagy éppen a velük történt borzalmakat.

A Tolmács című film kísérőprogramjában Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológussal, az Örökölt sors című könyv szerzőjével beszélget Rangos Katalin.

Időpont: december 1., vasárnap, 19:30-20:30

Helyszín: Restro Puskin Kávézó (a Puskin moziban, Semmelweis u. 2.)

A részvétel ingyenes.

Orvos-Tóth Noémi egy korábbi előadásáról ebben a cikkben lehet olvasni:

A holokauszt nem csak a túlélők története – Kibic Magazin

A szüleinktől, nagyszüleinktől kapott örökségünk akár a tudtunk nélkül is hatással lehet ránk, befolyásolva kapcsolatainkat, életünket és identitásunkat. De hogyan öröklődhet át egy trauma akár generációkon keresztül? Orvos-Tóth Noémi klinikai szakpszichológus előadásán jártunk az Izraeli Kulturális Intézetben.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp