Mozgássérült zsidó fiúk lettek egy kanadai reklám arcai

A magyar származású Danny Laszlo és barátja, Daniel Propper reflektorfénybe kerültek a Roots nevű cég téli kampányának köszönhetően.

A két fiú képe a boltokban és online is megtalálható az ikonikus kanadai ruha és cipőmárka arcaiként. Egyikőjük sem tipikus modell, hiszen mindketten mozgássérültek, de a Roots épp ezért választotta őket reklámarcnak a Jó együtt lenni című kampányához, amely a befogadásra, a sokszínűségre és az együttlétre fókuszál, írja a The Times of Israel.

„A Roots több mint 50 barátját és vásárlóját mutatjuk be, és azt, mi köti össze ezeket az embereket. Mindegyikük története egyedi, de az a közös bennük, hogy az őket körülvevő embereknek köszönhetően erősebbek, és ezzel segítenek összekovácsolni egy közösséget”, mondta James Connell, a Roots e-kereskedelmi vezetője.

„A legszebb pillanatok azok, amikor a barátok, a családok és a közösségek együtt vannak. Könnyebb belemerülni az elektromos kütyük világába, mint odafigyelni a körülöttünk lévő emberekre, különösen az ünnepek idején”, tette hozzá Connell.

A 33 éves Laszlo és a 39 éves Propper régóta barátok. Egy torontói non-profit szervezet eseményén, a DANI-n találkoztak 2006-ban, amelynek célja, hogy a 21 év feletti mozgáskorlátozott fiatalokat segítse abban, hogy teljes értékű tagjai lehessenek a közösségnek. A DANI-t egy zsidó család alapította és vezeti, és a program része a zsidó oktatás, a kóser étkezés, oktatás, a szombat és a zsidó ünnepek tartása.

Daniel Propper és Danny Laszlo

Laszlo anyja, Kathy Laszlo, aki a Roots néhány kampányfotóján is feltűnik, a DANI társalapítója és igazgatója. A szervezetet néhány résztvevővel hozta létre 13 éve, amely most 120 család életét segíti. A DANI ügyfeleinek nagy része 20-30 év közötti zsidó fiatal, és a náluk dolgozó személyzet jelentős része izraeliekből áll.

Kathy Laszló elmondása szerint eléggé meglepődött, amikor egy régi DANI-önkéntes, aki most a Roots-nál dolgozik, felhívta a fiát és a barátját, hogy vegyenek részt a kampányban.

Kathy Laszlo (balra) fiával, Danny-vel, és Susie Sokol a lányával, Talya-val a DANI számítógép szobájában.

„Biztos voltam benne, hogy meggondolják magukat, amikor közöltem velük, hogy a fiam mindig kipát hord. De kiderült, hogy a szervezők még külön örülnek is ennek.”

Kathy Laszlo nagyon jó ötletnek tartja, hogy a Roots hétköznapi emberek hétköznapi történeteit mutatja be. Szerinte ez segíti a kampányt és a pozitív üzenet sokkal gyorsabban terjed majd a neten is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp