Muszlim nő védett meg zsidókat egy antiszemita támadástól

Egy hidzsábot viselő nő állította le azt a férfit, aki a londoni metrón verbálisan bántalmazott egy kipát viselő zsidó férfit és a fiát.

Az antiszemita férfi a Sátán Egyházának nevezte a zsidó közösséget, valamint azt állította, hogy a zsidók állnak a rabszolgakereskedelem és a 9/11-es támadás mögött, írja a JTA.

A zsidó férfi végig nyugodt maradt, és nem vett tudomást a támadóról, bár a fián látszott, hogy meg van ijedve.


A zsidó férfi később azt mondta a Kampány az antiszemitizmus ellen nevű szervezetnek, hogy a videóklip csak egy kis részét mutatja meg a húsz perces antiszemita szidalmazásnak. Hozzátette, szeretne találkozni az őket megvédő muszlim nővel, Asma Shuweikh-kel, hogy köszönetet mondjon neki.

„Ha ő nem lép közbe, a férfi nem hagyta volna abba a szidalmazásunkat, és ez akár fizikai erőszakba is torkolhatott volna”, jelentette ki. A találkozás végül létrejött a zsidó férfi és a muszlim nő között.

Egy baseball sapkás férfi is közbe akart avatkozni, de őt elijesztette az antiszemita férfi agresszív fellépése.

A Mirror szerint a zsidózó férfit végül szombaton letartóztatták.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp