Bélyeggel emlékeznek az első Tóráról, amely a világűrbe jutott

Egy új izraeli bélyeg az első űrbe juttatott tóratekercsre és az abból felolvasó űrhajósra is emlékezik. A bélyeg bevételéből a Tóráról készülő dokumentumfilmet támogatnák.

Jeffrey Hoffman lett 1985-ben az első amerikai zsidó férfi űrhajós. Hoffman több küldetést is teljesített a világűrben, és minden alkalommal magával vitt valamilyen hagyományos zsidó tárgyat: egy mezuzát, egy trenderlit vagy egy menorát.

Hoffman az ötödik és egyben utolsó útjára 1996-ban egy kis méretű tóratekercset vitt magával, amiből a Columbia űrrepülőgép fedélzetén fel is olvasta az első, Brésit elnevezésű szakaszt. Ez lett az első olyan Tóra, amely eljutott a világűrbe.

Ennek az eseménynek az emlékére egy limitált példányszámú postabélyeget adtak ki Izraelben. A bélyeg eladásából származó bevételt egy dokumentumfilmes projekt támogatására szeretnék felhasználni. A film célja, hogy megismertesse a nagyobb nyilvánossággal az első világűrbe utazó Tóra történetét.

(Space.com)

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp