A TEV és Erzsébetváros is feljelentés tesz az antiszemita plakátok miatt

Az indexesekről készült antiszemita plakát ügyében feljelentést tesz a Tett és Védelem Alapítvány, illetve az erzsébetvárosi önkormányzat. Köves Slomó szerint a plakát visszataszító és gyűlöletkeltő.

Mint ahogy arról itt a Kibicen is beszámoltunk, Budapest több pontján antiszemita plakátok jelentek meg az Index két újságírójáról. A plakátok előzménye, hogy a szélsőjobb és a kormánymédia már napok óta azon pörög, hogy az Index egyik munkatársa nem állt fel az általuk fontosnak tartott Nélküled című dal hallatán a Puskás Ferenc Stadion felavatásán. A 888 például egy antiszemita karikatúrát közölt az esettel kapcsolatban.

Antiszemita plakátok jelentek meg Budapest utcáin – Kibic Magazin

Izraeli zászlóval a hátuk mögött látható két Indexes újságíró a köztereken megjelent plakátokon, amelyen többek között az Index – Konstans rinyálás, látens magyarellenesség, hazaárulás feliratok olvashatók. Egyelőre nem tudni, ki készítette a plakátot. Az esetre a 444.hu hívta fel a figyelmet.

A plakátot már korábban elítélte az izraeli nagykövetség, illetve Heisler András, a Mazsihisz elnöke közleményben vállalt szolidaritást az érintett újságírókkal. Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere pedig megígérte, hogy leszedeti a plakátokat.

A Tett és Védelem Alapítvány (TEV) a Facebook-oldalán jelezte, hogy közösség tagja elleni erőszak miatt feljelentést tesz. Hasonlóan kíván eljárni Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere, aki a hvg.hu kérdésére válaszolva közölte, hogy ők is feljelentést tesznek közösség elleni izgatás miatt.

Heisler: Szelídüljön már az őrület – Kibic Magazin

Mára a magyar közbeszéd oly mértékben vált sértetté és hisztérikussá, hogy mindannyiunk felelőssége mérsékelni azt. Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyilatkozata az antiszemita plakátokról és a hisztériáról. Budapest terein az Index újságíróit ábrázoló antiszemita plakátok tűntek fel. Az eset előzményeként az Index újságírója beszámolt a Puskás-stadion avatásáról.

Szintén a hvg.hu kérdésére válaszolva mondta el Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija, hogy visszataszítónak és gyűlöletkeltőnek tartja a plakátot, hozzátette, fontosnak tartja és támogatja, hogy a TEV feljelentést tesz az ügyben.

A plakátokat az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége a saját Twitter-oldalán közzétett közleményében ítélte el. Az amerikai nagykövetség szerint ilyen visszataszító plakátoknak nincs helye a modern világban. Egyben felszólították az illetékes hatóságokat, hogy tegyék meg a megfelelő lépéseket.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp