Heisler: Szelídüljön már az őrület

Mára a magyar közbeszéd oly mértékben vált sértetté és hisztérikussá, hogy mindannyiunk felelőssége mérsékelni azt. Heisler András, a Mazsihisz elnöke nyilatkozata az antiszemita plakátokról és a hisztériáról.

Budapest terein az Index újságíróit ábrázoló antiszemita plakátok tűntek fel. Az eset előzményeként az Index újságírója beszámolt a Puskás-stadion avatásáról. Helyes-e dafke nem felállni, majd ezt dacosan megírni egy tudósításban, arról lehet vitát folytatni. Sértettségeinket azonban méltósággal kell viselni, mert az senkit nem jogosít fel mások elleni uszításra, ez civilizációs minimum. Aki pedig megbántott magyarságában zsidózni kezd, az nem csak ostobán és felelőtlenül cselekszik, hanem nemzetellenesen is, hisz a nemzet közösségét tagadja meg.

A névtelen antiszemita plakátok napok óta tartó nyilvános uszítás betetőzését jelentik. Jó lenne, ha a sérelmeket elszenvedni vélők egy része nem az értelmetlen, szimbolikus háború további gerjesztésével reagálna.

Jó lenne, ha mindenki ki tudna jönni az agresszív önigazolás csapdájából és nem kellene hétről-hétre valódi, komoly kérdések megbeszélése helyett méltatlan, színvonaltalan, szégyenteljes dolgokkal foglalkozni. Az érintett újságírókkal szolidárisak vagyunk.

Mazsihisz elnök: Szelídüljön már az őrület – az antiszemita plakátokról és a hisztériáról | Mazsihisz

Mára a magyar közbeszéd oly mértékben vált sértetté és hisztérikussá, hogy mindannyiunk felelőssége mérsékelni azt. Budapest terein az Index újságíróit ábrázoló antiszemita plakátok tűntek fel. Az eset előzményeként az Index újságírója beszámolt a Puskás-stadion avatásáról. Helyes-e dafke nem felállni, majd ezt dacosan megírni egy tudósításban, arról lehet vitát folytatni.

A Kibic Magazin szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja a Közlemények rovatba beadott írásokat, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp