Kié lesz a 2020-as Ember Mária-díj?

A Raoul Wallenberg Egyesület  azokat a személyeket kívánja elismerni az Ember Mária-díjjal, akik munkásságukkal kiemelkedő módon mutatták be zsidó és nem zsidó magyarok együttélésének történetét. A díjra 2020. február 28-ig tehetnek javaslatot magánszemélyek, szervezetek.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége adózva az írónő emlékének 2016-ban alapította meg az Ember Mária-díjat, mellyel azokat a személyeket kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedő módon mutatták be zsidó és nem zsidó magyarok együttélésének történetét, a vészkorszak tragikus eseményeit, előzményeit és következményeit a magyar történelem és kultúra elidegeníthetetlen részeként dolgozták fel, illetve kiemelkedően hozzájárultak a rasszizmus elleni küzdelemhez és az emberi jogok érvényesüléséhez.

Ember Mária

A díjra érdemes személyek jelölésére javaslatot tehetnek magánszemélyek, szervezetek, testületek írásban az [email protected] e-mail címen vagy postai úton az egyesület 1363. Bp., Pf. 39. postafiókcímére 2020. február 28-ig.

 

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp