Kié lesz a 2020-as Ember Mária-díj?

A Raoul Wallenberg Egyesület  azokat a személyeket kívánja elismerni az Ember Mária-díjjal, akik munkásságukkal kiemelkedő módon mutatták be zsidó és nem zsidó magyarok együttélésének történetét. A díjra 2020. február 28-ig tehetnek javaslatot magánszemélyek, szervezetek.

A Raoul Wallenberg Egyesület elnöksége adózva az írónő emlékének 2016-ban alapította meg az Ember Mária-díjat, mellyel azokat a személyeket kívánja elismerni, akik munkásságukkal kiemelkedő módon mutatták be zsidó és nem zsidó magyarok együttélésének történetét, a vészkorszak tragikus eseményeit, előzményeit és következményeit a magyar történelem és kultúra elidegeníthetetlen részeként dolgozták fel, illetve kiemelkedően hozzájárultak a rasszizmus elleni küzdelemhez és az emberi jogok érvényesüléséhez.

Ember Mária

A díjra érdemes személyek jelölésére javaslatot tehetnek magánszemélyek, szervezetek, testületek írásban az embermariadij@gmail.com e-mail címen vagy postai úton az egyesület 1363. Bp., Pf. 39. postafiókcímére 2020. február 28-ig.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp