Kilenc embert fogtak el az Auróra elleni támadással kapcsolatban

A rendőrség kilenc embert fogott el az Auróránál történt, október 23-i zászlóégetéssel kapcsolatban – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Itt a Kibicen is beszámoltunk arról, hogy október 23-án a Légió Hungária nevű neonáci csoport 50-60 tagja alakzatban, skandálva vonult a Nagykörúton. A szélsőségesek útba ejtették a számos civil szervezetnek is otthont adó Aurórát, amelyről – miután az épületbe nem tudtak bejutni – letépték a Pride-zászlót, amit az utcán felgyújtottak. Majd neonáci feliratokkal összefestették a Közösségi Központ falait.

Neonácik vonultak Budapesten, az Aurórát is megtámadták – Kibic Magazin

Letépték és felgyújtották az Aurórára kitűzött szivárványszínű zászlót, és összefirkálták a falakat. A kerületi polgármester, Pikó András azonnali utasítást adott az ügy kivizsgálására és az Auróra rendőri biztosítására. Neonácik gyújtogattak az Aurórában – írta ki Facebook oldalára Schönberger Ádám, az Auróra vezetője az üzenetet október 23-án. A helyzetet képpel is illusztrálta.

Az esetet a Mazsihisz, a TEV, az amerikai és az izraeli nagykövetség és Pikó András józsefvárosi polgármester is elítélte. 

A BRFK a rendőrség honlapján megjelent közleményében most arról ír, hogy ügyeletükre október 23-án 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés arról, hogy a VIII. kerületi Auróra utcában az Auróra Közösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlenek leszakították, felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. Senki nem sérült meg.

A BRFK a helyszínen szemlét tartott és az esettel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A rendőrök azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket szerdán az ország különböző részein elfogtak és társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként. Az elfogott embereknél házkutatást tartottak.

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – írja a BRFK.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp