Rekord mennyiségű adomány zsidó szervezetektől rászorulóknak

Több tonna adomány került rászoruló magyar családokhoz az Adománytaxi és a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány segítségével a hétvégén.

Egy tonna adományt szállított ki az Adománytaxi és a Haver Informális Zsidó Oktatási Alapítvány önkénteseinek segítségével három Heves megyei településre múlt hét szombaton.

Itt azonban még nem volt vége a hétvégének. A fentieken túl, 2 tonna adományt gyűjtöttek be Budapesten 60 háztartásból és 22 ágyat szállítottak ki Fulókércsre az Á-lom kampány keretében, amelynek köszönhetően 22 gyerek alhat saját ágyban ebben a faluban.

Az „Á-Lom / 1 gyerek, 1 ágy” az Adománytaxi Alapítvány bútor projektje, amely azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minőségi alvóhellyel lássa el azokat a gyermekeket, akiknek anyagi helyzetük és lakhatási körülményeik nem tudják biztosítani a megfelelő alváshoz szükséges feltételeket. Misszióját szem előtt tartva, az Adománytaxi azokat a bútorokat szeretné eljuttatni a rászorulóknak, melyek a fővárosban már feleslegessé váltak, de mások még örülnének azoknak.

A támogatandó gyerekek az Adománytaxi partnertelepüléseiről kerülnek ki. Olyan hátrányos – vagy halmozottan hátrányos helyzetű családok kerülhetnek be a kedvezményezettek közé, akiknél a gyerek(ek) fekvőhelye erősen problémás és/vagy nem megoldott. A támogatás azokban az esetekben valósulhat meg, ahol a fekvőhely törött, hiányos vagy alvásra alkalmatlan és/vagy az egy ágyban alvó gyermekek száma meghaladja az ideális számot. További feltétel, hogy a lakásban legyen elegendő hely az új ágy(ak)nak.

A kampány ugyan már lezárult, de a szervezők továbbra is várják az adományokat. Akár jó állapotú ággyal, akár egy ágy online vásárlásával  is hozzá lehet járulni a munkához. A bútorokat a jövő év elejétől szállítanák el a rászorulóknak az adományozótól.

Részletek az adakozásról ezen a weboldalon olvasható.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp