Greta Thunberg fotójával nevelik egymást az izraeliek a környezettudatosságra

A globális felmelegedésért aggódó izraeliek új taktikához folyamodtak: Greta Thunberg klímaaktivista fotóját használják ahhoz, hogy megszégyenítsék a műanyag termékeket használó kollégákat.

Számos tel-avivi munkahelyen rakták ki a 16 éves Thunberg fotóját a közös konyhákban az eldobható kések, villák és tányérok mellé, írja a JTA.

Thungerg globális ismertsége jelentősen megugrott azóta, hogy az ENSZ Klímacsúcsán szeptemberben beszélt a klímakatasztrófáról. Repülőgép helyett hajóval utazott hazájából, Svédországból az USA-ba, hogy ezzel is csökkentse az utazáshoz szükséges széndioxid kibocsátás mennyiségét.

Az egyik fotón, amelyen a mérges Thunberg látható a „HOGY MERÉSZELED” – felirat olvasható, utalva a ENSZ-ben elmondott beszédére, amely pillanatok alatt elterjedt az online térben.

Tel Aviv nemrég fogadott el egy törvény, amely betiltja az egyszerhasználatos műanyag tárgyak használatát az óvodákban és a napközikben.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp