Izraelben gyógyítják a magyar leukémiás kisfiút

Megérkezett Izraelbe az a leukémiás magyar kisfiú, akit Tel-Aviv egyik kórházában gyógyítanak egy speciális kezeléssel. A család adománygyűjtést indított azért, hogy finanszírozni tudják a gyerek rendkívül drága terápiáját. Segíts te is, minden kis összeg számít!

Kovács Máté tizenhárom éves kisfiú, aki Egerben él a családjával. Eddigi életéből tizenegy év a leukémiával való küzdelemmel telt. Szülei, Kissik Katalin és Kovács Péter – mindketten orvosok – most abban reménykednek, hogy az izraeli gyógykezelés végre meghozhatja a gyerekük számára a gyógyulást.

A fiút kétéves korában diagnosztizálták akut limfoid leukémiával, amely a csontvelő daganatos betegsége. Itthon már számos kezeléses, többek között kemoterápián is átesett a gyerek.

2018 októberében ismét kiújult a betegsége, csontvelő transzplantáción is átesett, de az orvosok szerint az jelenthetné a gyógyulást, ha megkapná az ún CAR-T terápiát, amely azonban Magyarországon nem elérhető. A speciális eljárás lényege, hogy leveszik a beteg testéből a fehérvérsejteket, amelyeket egy géntechnológiával felokosítanak, és ezeket a sejteket kapná vissza a fiú. Ezek képesek lesznek arra, hogy felkutassák és sorozatgyilkosként megöljék a daganatsejteket. A felokosított sejtek aztán a megszerzett tulajdonságukat továbbadva szaporodnak, s egyre hatékonyabban harcolnak a daganat ellen.

– Hatalmas összegről van szó. Nyolcvanmillió forint felfoghatatlanul sok, éppen ezért sokáig vacilláltunk, mit csináljunk. Eddig mindent meg tudtunk oldani önerőből, nem kértünk segítséget, de Máté az egyetlen fiunk, és szeretnénk minden lehetőséget megadni neki, hogy meggyógyulhasson – mondta el az édesanya a heol.hu portálnak.

Sokan adakoztak az országból a kisfiú javára, így a család végül október 30-án kiutazhatott Izraelbe. Azonban a támogatásokat továbbra is várják, eddig a 80 milliós kezelési költség 60%át tudták összegyűjteni.

A család az alábbi bankszámlára várja az adományokat:

DR KOVÁCS PÉTER
11625009-10524101-25000007
IBAN: HU33116250091052410125000007
SWIFT: GIBAHUHB
A KÖZLEMÈNY rovatba kérlek ÍRJÁTOK be: Adomány Kovács Mátéért

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp