90 éves lenne Kertész Imre

Kertész Imre születésének 90. évfordulóján szerveznek kétnapos konferenciát az ELTE-n. A szervezők úgy gondolják, hogy az évforduló kiváló alkalom a Nobel-díjas író életművének filológiai, történeti és elméleti újraolvasására.

„Kertész Imre a 20. századi európai irodalom egyik kiemelkedő alkotója, és természetesen a közelmúlt magyar irodalmának is legnagyobb formátumú írói közé tartozik” – olvasható a november 7-én és 8-án megrendezésre kerülő konferencia Facebook-oldalán.

Kertész Imre

A szervezők szerint Kertész műveinek, önértelmezéseinek magyar és európai kontextualizációja azonban számos kérdést vethet fel. Milyen tanulságokkal szolgálhat az író hagyatékának ismerete? Mi biztosítja annak szakmai feldolgozását? Hol helyezkedik el Kertész Imre a magyar irodalom történetében és milyen tágabb eszme- és kultúrtörténeti kontextusokba illeszkednek művei?

A konferencia szervezői, az ELTE Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetének két tanszéke, az Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszék, valamint a Modern Magyar Irodalomtörténeti Tanszék ezért úgy gondolják, hogy Kertész születésének 90. évfordulója kiváló alkalom lenne az életmű filológiai, történeti és elméleti újraolvasására.

A konferencia teljes programja az esemény Facebook-oldalán található:

https://www.facebook.com/events/499992757219037/

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp