Vezető nélküli autóbuszok készülnek magyar-izraeli hozzájárulással

Magyar-izraeli járműipari vegyesvállalat alakult, amely a Tel-Aviv-i nagykövetségen mutatkozott be múlt vasárnap a helyi gazdasági és közlekedési szakemberek előtt.

A WeVid névre hallgató új magyar-izraeli vegyesvállalat vezető nélküli autóbuszokhoz fejleszt interaktív kommunikációs rendszert az utasok és az irányító központ között.

a kép illusztráció

A Tel-Aviv-i nagykövetségen szervezett eseményen ismertették a ZalaZone járműipari tesztpályát is, amely biztosítani fogja az újonnan létrejött vegyesvállalat számára szükséges kutatási-fejlesztési környezetet.

A vasárnapi rendezvény előzetes része volt a hétfőn kezdődő, kétnapos Smart Mobility Summitnak (Okos Közlelekedés Csúcs), Izrael vezető gépjárműipari csúcstalálkozójának. Magyarországot idén már harmadszor delegálhatott előadót a rangos nemzetközi eseményre: idén Simon Péter, a zalai tesztpálya kereskedelmi és üzletfejlesztési vezetője volt a résztvevő.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp