A Zsidó Világkongresszus kitüntette Angela Merkelt

A zsidó világ legnagyobb kitüntetését, a Budapesten született Herzl Tivadarról elnevezett díjat vehette át Angela Merkel német kancellár Ronald Laudertől.

A német kormányfőt a WJC vezető testülete, a Végrehajtó Bizottság müncheni tanácskozásán tartott ünnepségen tüntették ki a modernkori Izrael megálmodójának nevét viselő elismeréssel.

A hétfői müncheni gálaesten a Mazsihisz elnöke, Heisler András is gratulált a német kancellárnak.

Ronald S. Lauder, a WJC elnöke hangsúlyozta, hogy együttes erővel fel kell lépni az antiszemitizmus, a rasszizmus, az iszlamofóbia, az idegengyűlölet és a homofóbia ellen.  „Angela Merkel helytállása ebben a küzdelemben példamutató, a német kancellár „a civilizáció védelmezője” – fogalmazott Ronald S. Lauder.

A WJC 2012 óta ítéli oda a Herzl-díjat évente egy-egy személyiségnek, aki kiemelkedő érdemeket szerzett a zsidók számára biztonságos és elfogadóbb, toleránsabb világ építésében. A díjazottak között van Joe Biden volt amerikai alelnök, Colin Powell volt amerikai külügyminiszter és Simon Peresz néhai izraeli államfő és miniszterelnök.

A zsidó világ legnagyobb kitüntetését, a Herzl-díjat vehette át Angela Merkel német kancellár a Zsidó Világkongresszus…

Közzétette: MAZSIHISZ-Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége – 2019. október 28., hétfő

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp