Kóser és magyar: itt a világ legdrágább és legerősebb energiaitala

Moses néven kóser energiaitalt dobott a magyar piacra a König Investment Zrt, amely a gyártó állítása szerint a világ egyetlen, 100 százalékig kóser energiaitala.

A termékről szóló közlemény szerint 11 rabbi igazolta minden egyes alkotóelem kóserségét a világ eltérő pontjain, és végül Radnóti Zoltán, a Mazsihisz vallási bíróságának igazgatója, a Magyarországi Kóser Felügyelet tagja ütötte rá a pecsétet.

A dobozon található felirat arról is tájékoztatja a fogyasztót, hogy a hazai értékesítés nyereségének 10, a külföldi eladások jövedelmének pedig 1 százalékából a zsidó vallási közösséget, vagyis a Mazsihiszt támogatják.

A 444.hu szerkesztősége letesztelt az italt, amelyről véleményük tömören összefoglalva:

„elég rossz ízű, de olyan erős és kegyetlen hatású, amihez foghatót sosem tapasztaltam, pedig voltak olyan többéves időszakaim, amikor életvitelszerűen napi 3 darab félliteres Adrenalint gurítottam le minden egyes munkanapon.”

Furcsa hátterű cég kezdene kóser energiaitalok gyártásába – Kibic Magazin

Kosher Energy Drink Zrt. néven alapítottak céget magyar vállalkozók, a többségi tulajdonos háttere azonban igen sok furcsaságot rejt. A kóser élelmiszerek piaca viszont így is szárnyalni kezdhet idehaza. A hvg.hu számolt be a titokzatos König Investment Zrt. és Varga István vállalkozó új italgyártó cégéről, amely a neve alapján legalábbis a zsidó vallási előírásoknak megfelelő energiaitalt gyártana majd.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp