A Mazsihisz szerint gyalázatos az alakzatban vonuló neonácik akadálytalan grasszálása

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

A Mazsihsz közleményben reagált arra, hogy október 23-án neonácik zavartalanul vonulhattak Budapesten, majd megtámadták az Aurórát.

„Az 1956-os forradalmat mindannyian joggal tekintjük a szabadság ünnepének. E napon, de máskor is elfogadhatatlan a békés városlakókat érintő fenyegetés” – olvasható a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleményében.

Neonácik vonultak Budapesten, az Aurórát is megtámadták – Kibic Magazin

Letépték és felgyújtották az Aurórára kitűzött szivárványszínű zászlót, és összefirkálták a falakat. A kerületi polgármester, Pikó András azonnali utasítást adott az ügy kivizsgálására és az Auróra rendőri biztosítására. Neonácik gyújtogattak az Aurórában – írta ki Facebook oldalára Schönberger Ádám, az Auróra vezetője az üzenetet október 23-án. A helyzetet képpel is illusztrálta.

A szervezet szerint „az alakzatban vonuló neonácik akadálytalan grasszálása a város szívében gyalázatos tett, az általuk elkövetett csoportos garázdaság minden jóérzésű ember számára sértő”. A Mazsihisz vezetősége az október 23-i esetet követően arra kéri a magyar hatóságokat, hogy „ne nézzék tétlenül ezt a társadalom egészét fenyegető jelenséget”.

A Mazsihisz közleményében arra az október 23-i esetre utal, amiről itt a Kibicen is beszámoltunk. Eszerint radikálisok 50-60 fős csoportja, alakzatban, skandálva vonult a Nagykörúton. A neonácik útba ejtették a számos civil szervezetnek is otthont adó Aurórát, ahol, miután az épületbe nem tudtak bejutni, arról letépték a Pride-zászlót, amit az utcán felgyújtottak, majd neonáci feliratokkal összefestették az Auróra falait.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp