Végrehajtók a 168 óra kiadójánál

Tartozások miatt több végrehajtási eljárás is indult a 168 Óra kiadója ellen. Eközben ismét új ügyvezetőt kapott a Köves Slomó vezette EMIH érdekeltségi körébe tartozó hetilap kiadója, a Telegráf Kiadó Kft.

Végrehajtást rendelt el Dévényi Norbert közjegyző a 168 Óra hetilapot megjelentető Telegráf Kiadó Kft. ellen – értesült a Media1. A végrehajtás ténye az október 9-i Cégközlönyben is látszik, azt október 7-i hatállyal rendelte el az esztergomi közjegyző.

Media1 információi szerint tartozás áll a háttérben, és hamarosan egy másik végrehajtás is indul a cég ellen, amelyet a 168 Óra egyik külsős újságírója indított.

A vállalat a bérek és honoráriumok kifizetésével is jelentős csúszásban van, Lakner Zoltán volt főszerkesztő-helyettes mellett olyan ismert újságíróknak is tartoznak mint Tamás Ervin és Sándor Erzsi, de több más munkatárs pénzét sem rendezték, ráadásul ezek rendezésével hosszú ideje elmaradásban van a médiavállalat. Lakner Zoltán a múlt héten már felszámolási eljárás megindítását is kilátásba helyezte a céggel szemben, ha nem fizetik ki a több havi elmaradt bérét.

A vállalatnak új ügyvezető igazgatója is lett. Grünzweig Gábor Viktor váltotta Neuman Pétert, a 168 Óra hetilapot kiadó Telegráf Kiadó Kft. ügyvezetői posztján szeptember 23-án. Ezen kívül változott a lap főszerkesztője és helyettesei is.

A Telegráf Kiadó Kft. a Brit Media Kft. érdekeltsége, mely a Fidesszel kifejezetten jó kapcsolatokat ápoló EMIH (Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség) vezette Köves Slomóhoz köthető.  A Brit Mediához tartozik a Neokohn néven februárban indított új zsidó, konzervatív-liberális hír- és véleményportál is.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp