Antiszemita cikk miatt emelhetnek vádat egy szélsőséges lap főszerkesztője ellen Szlovákiában

Rostás Tibor, a szlovák Zem a Vek dezinformációkat és álhíreket közlő folyóirat főszerkesztője egy 2017-es, antiszemita cikk miatt állhat bíróság elé.

Vádemelési javaslatot adott be az ügyészség a Zem a Vek dezinformációkat és álhíreket közlő folyóirat főszerkesztője, Rostás Tibor ellen, írja a szlovákiai Új Szó. Rostásnak egy 2017-ben megjelent, Szlávok közötti zsidó ék című cikk miatt kell majd felelnie, amennyiben a bíróság helyt az ügyész javaslatának.

Rostás Tibor

Rostás a cikkben arról ír, hogy szerinte a zsidók generációk óta a társadalom felforgatásán dolgoznak, miközben olyan történelmi személyiségek gondolatait idézi, akik negatív hozzáállást tanúsítottak a zsidó közösség iránt. Az idézetek a cikkben olyan kontextusba kerültek, hogy az olvasók számára világos legyen, a zsidók a felelősek a ma is tapasztalható társadalmi problémákért.

A főszerkesztőt ezért szélsőséges propaganda terjesztésével, nemzetgyalázással és rasszista indíttatású gyűlöletkeltéssel vádolta meg az ügyészség. A rendőrség idén februárbanRostásnál házkutatást is tartott.

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp