Újra megnyitják a pittsburghi zsinagógát a tavalyi merényletet követően

A tervek szerint az amerikai zsidó élet egyik fontos központjaként nyílik meg újra a pittsburghi Élet Fája központ, ahol egy évvel ezelőtt 11 ember vesztette életét egy antiszemita merényletben.

A pittsburghi Élet Fája zsidó központot tavaly október 27-én támadta meg egy szélsőjobboldali férfi, aki 11 embert gyilkolt meg a zsinagógában tartózkodók közül, mielőtt a rendőrségnek sikerült elfognia. Az Élet Fája a merénylet óta zárva volt, azonban most egy közleményben tudatták, hogy megújult formában újranyitják a zsinagógát.

A pittsburghi Élet Fája zsidó központ és zsinagóga

Az épület a támadást követően nem volt alkalmas állapotban az istentiszteletek megtartására, és már a merénylet előtt komoly felújításokra lett volna szükség, ezért egy évig zárva tartott az intézmény. A közlemény szerint viszont most megújult formában, egy olyan zsidó központ fog létre jönni, amely méltó emléket állít majd a merénylet 11 áldozatának.

A tervek szerint az Élet Fája azon kívül, hogy befogadja az ott imádkozni kívánó közösségeket, magában foglalja az odaköltöző Pittsburghi Holokauszt Központot, valamint a Chatham Egyetem számára is helyet biztosít. A támadás áldozataira egy emlékművel fognak megemlékezni, amely nem azonos a hivatalos városi emlékművel, áll a közleményben.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp