Sacha Baron Cohen szerint a Facebooknak el kellene takarítania a nácikat az oldalról

A brit színész Mark Zuckerberg nemrég elmondott beszédére reagált, amikor a Facebookot egy neonácikkal teli étteremhez hasonlította. Cohen szerint ebből az étteremből ki kellene dobni a nácikat.

Mark Zuckerberg a héten a Georgetown Egyetemen előadott beszédében vette védelmében a cég azon irányelveit, amelyek megengedik a beszéd egy igen széles spektrumát. A Facebook főnöke ezt az amerikai alkotmány, a szólásszabadságot is magába foglaló első kiegészítésével magyarázta.

Sacha Baron Cohen

Erre reagált a Twitteren Sacha Baron Cohen, aki szerint Zuckerberg beszéde eléggé problémás, hiszen a Facebook nem az amerikai kormány, hanem egy magáncég, amelyre nem vonatkozik az első kiegészítés.

A Facebook csak ott távolítja el a holokauszttagadó tartalmakat, ahol beperelhetnék miatta – Kibic Magazin

Nemrégen kiszivárgott dokumentumok szerint a Facebook csak azokban az országokban távolítja el a holokauszttagadó tartalmakat, amelyekben annyira szigorúak a törvények, hogy pernek nézhetne elébe a közösségi oldal. Nemrég szivárogtatta ki a Guardian a Facebook moderátorai számára készült irányelveket, amelyek alapján az amúgy igencsak túlterhelt szerkesztőknek el kell dönteniük, milyen tartalmakat távolítanak el.

A brit színész, aki legutóbb a híres izraeli kémet, Eli Cohent alakította a A kém című sorozatban, egy éttermes hasonlattal bírálta a Facebook gyűlöletbeszéddel kapcsolatos irányelveit. Ha egy étterembe néhány neonáci masírozna be, és hangosan arról beszélne, hogy zsidókat kellene gyilkolni, akkor az étterem tulajdonosának többfogásos vacsorát kellene felszolgálni nekik, vagy kihajítani őket az éttetemből? – teszi fel a kérdést.

Cohen úgy véli, az étterem tulajdonosának bizony minden joga, sőt morális kötelessége meg van ahhoz, hogy kidobja a nácikat az étteremből.

(JTA)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp