„A holokauszt is vicces volt” – írták az ARC-plakátra a rongálók

Ismeretlen tettesek megrongáltak az ARC-plakátkiállítás egyik alkotását, amelyen a Trianon előtti Magyarország látható szivárványszínben.

A kép Szűcs Anikó és Lőrincz Gábor alkotása, és a Kompromisszum címet viseli. A plakátot, amely Nagy-Magyarországot ábrázolja szivárvány színekben csütörtök hajnalban rongálták meg, és írták rá „A holokauszt is vicces volt” feliratot.

Az esetet a kiállítás szervezői közzétették az oldalukon. Meglátásunk szerint a Kompromisszum című alkotás egy történelmi trauma és egy napjainkban is traumatizált kisebbség jelenségeire egyszerre reflektáló mű. A rongálási szándék pedig alátámasztja, hogy sajnos ezekkel a témákkal is bőven van még mit foglalkoznunk Magyarországon. …

A 444.hu azt írta, hogy a plakát ellen a Mi hazánk mozgalom tiltakozott Facebook oldalán még szeptember végén. Mint írták: „A balliberálisoknál még a kompromisszum is provokáció, egy kis nemzetgyalázással fűszerezve. A Mi Hazánk harcol minden ilyen provokáció ellen.”

  • Ha tetszett a cikkünk, támogass minket! Ezzel hozzájárulhatsz ahhoz, hogy zsidó közösségi portálként minél több és színesebb anyagot közölhessünk a Kibicen. Minden adományt szívesen veszünk! Bankszámlaszám: CIB 10701324-67817975-51100005


    Egyszeri támogatás:

    Havi támogatás:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp