Jobbikosok gúnyolódva leveleztek a holokausztról

„Kék Duna keringő” címen indították el a jobbikosok a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapján azt a levelezést, amelyben Mirkóczki Ádám országgyűlési képviselő és több jobbikos politikus is a holokauszt áldozatain viccelődik.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik képviselője így kezdi a beszélgetését.

 „Idézek az M1 ma esti híradójából: »az auschwitzi haláltábor szűk hároméves működése során, mintegy kétmillió embert öltek meg…« Ez ugye azt jelenti, hogy három éven keresztül minden nap megöltek és porrá égettek 2000 embert! Ha egy nap kimaradt, akkor másnap már 4000-et kellett. Ez teljesen reális…”

Erre a levélre elsőként Dobos Zoltán válaszolt, aki a levél születésének időpontjában a Jobbik sajtóosztályának munkatársa volt, jelenleg pedig az Alfahír újságírója.

Kérlek, ne tagadd a holokausztot! Inkább támogasd! :))))”

Mirkóczki nem válaszolt Dobos levelére, viszont a párt egyik alkalmazottja – aki nem közszereplő – a következőket írta:

Igen, már számolgatni is jogsértő (kivéve ha a kárpit számolják a jogosultak:)))…”

A következő hozzászóló az antiszemita Balasi András volt, aki a levél megírásakor és még most is a Jobbik sajtóosztályának munkatársa. Ő egy cikkre hívta fel levelezőtársai figyelmét:

 Balasi András: „Ez a hír tényleg óriási, az emléknap trollja a GYSEV…:-)))”

A Balasi által belinkelt cikk azzal foglalkozik, hogy 2014-ben emelkedett az utasok száma a GYSEV-nél, így a vasúttársaság járataival utazók száma meghaladta a hatmilliót.

A levélváltás címzettjei közt megtalálható a Jobbik jelenlegi elnökének, Sneider Tamásnak a felesége, és az antiszemita nézeteiről ismertté vált korábbi jobbikos országgyűlési képviselő, Kulcsár Gergely is, aki beleköpött a zsidó áldozatok Duna-parti emlékművébe.

Az eredeti cikk itt olvasható.

 

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp