Antiszemita iskolai zaklatási esetek okoztak botrányt Ausztráliában

Két melbourne-i iskolában is zsidó diákokat zaklattak társaik. Az egyik esetben a zsidó fiúnak meg kellett csókolnia egy muszlim diák cipőjét.

Az ausztrál sajtó két, zsidó diákokat érintő bullying esettől hangos. Az egyiknek egy fotó áll a középpontjában, amelyen egy 12 éves zsidó diák látható, amint arra kényszerítik, hogy megcsókolja muszlim diáktársa cipőjét. A fiút már hónapok óta zaklatták társai zsidósága miatt, és fizikai bántalmazást is el kellett szenvednie. A másik esetben pedig egy öt éves zsidó fiút neveztek társai folyamatosan „zsidó csótánynak”, és más hasonló antiszemita gúnynevekkel illették.

Minkét esetben a gyerekek szülei úgy döntöttek, hogy más iskolába íratják át a bántalmazott diákokat. A szülők azt is nehezményezték, hogy az iskolák nem voltak hajlandóak antiszemita incidensként kezelni az eseteket.

A 12 éves fiú családja közben találkozott a muszlim diák szüleivel, akik elítélték a zsidó diák bántalmazását. A muszlim gyerek édesapja elmesélte, hogy Törökországból érkezett Ausztráliába, és muszlimként maga is szembesült rasszizmussal az iskolában. A muszlim szülők úgy vélik, hogy nem szabadna másokat a vallásuk miatt diszkriminálni.

James Merlino, Victoria állam oktatásügyi minisztere bejelentette, hogy vizsgálatot indít a két antiszemita zaklatási eset kapcsán. Az egyik diákot, aki ököllel megütötte a 12 éves fiút már felfüggesztették. Az öt éves gyerek iskolája pedig bocsánatkérő levelet küldött a diák szüleinek.

(JTA, Australian Jewish News I., II.)

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp