Először küldött újévi jókívánságokat Szaúd-Arábia a zsidóknak

Izraelnek és Szaúd-Arábiának nincs diplomáciai kapcsolata, de az utóbbi években – főként a közös ellenségtől, Irántól való fenyegetettség miatt – közeledtek egymáshoz.

Kevesebb, mint egy héttel azután, hogy az izraeli külügyminiszter üdvözletét küldte a szaudi népnek a minisztérium arab közösségi média csatornáin, az új washingtoni szaudi nagykövet, Reema Bandar Al-Saud boldog új évet kívánt az amerikai zsidóknak Ros Hasana alkalmából, írja a jpost.com.

Reema Bandar Al-Saud

Az üdvözlőlap alját a zsidó újévkor hagyományosan használt almák és gránátalmák díszítik.

Nem világos, pontosan kinek küldték a kártyát, mert az nem jelent meg sem a szaudi nagykövetség Twitter oldalán, sem a nagykövet Twitterén. Mégis ez az első alkalom, hogy Szaúd-Arábia bármilyen formában ilyen üzenetet küldött a zsidóknak.

Múlt héten az izraeli külügyminiszter Szaúd-Arábia nemzeti ünnepe alkalmából gratulált a szaúdi népnek az @IsraelArabic Twitter oldalon. Az üzenet a következő volt: „Isten áldjon meg benneteket békével, biztonsággal, együttműködéssel és jó szomszédsággal.”

A két országnak nincs diplomáciai kapcsolata, de az utóbbi években – főként a közös ellenségtől, Irántól való fenyegetettség miatt – közeledtek egymáshoz.

Miután az izraeli külügy jókívánságát küldte a szaúdiaknak, a Perzsa-öböl ügyeiért felelős szaúdi miniszter, Thamer al-Sabhan részt vett New Yorkban a Nukleáris Irán Elleni Egység konferenciáján, ahol szintén ott volt az izraeli nagykövet, Ron Demer.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp