A legmagasabb szintre jutott az izraeli kerékpárcsapat

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Az Israel Cycling Academy ezentúl akár a legrangosabb kerékpárversenyeken, a Tour de France-on vagy a jövőre Budapestről rajtoló Giro d’Italián is elindulhat.

A jövő évtől a legmagasabban jegyzett országúti versenykategóriában, a WorldTour-ban folytathatja az Israel Cycling Academy csapata, miután a tulajdonosának sikerült megvásárolnia az orosz Katyusha csapat mögött álló céget, írja a velo.hu.

Az Israel Cycling Academy kerékpárosa egy denveri versenyen

Az orosz csapat tulajdonosa, Igor Makarov nemrég bejelentette, hogy kiszáll a kerékpársportból, és árulni kezdte a céget. Több érdeklődő is volt, de végül az Israel Cycling Academy alapítója, a kanadai mlliárdos Sylvan Adams lett a befutó.

A WorldTour státusz megszerzése azért számít óriási lépésnek, mert maximum 18 csapat lehet ebben a kategóriában, és szinte csak kihalásos alapon lehet bejutni. A licensz legnagyobb előnye, hogy a csapatok automatikusan meghívást kapnak mindegyik háromhetes körversenyre (Tour, Giro, Vuelta), amelyek a legnagyobb reklámértéket képviselik. A Katuyshának 2022-ig van meg a WorldTour licensze, így az izraeli csapat a következő három évre bebiztosította magát ezzel a vásárlással.

Az Israel Cycling Academy csapatát azzal a céllal alapították 2014-ben, hogy fellendítsék Izrael országúti kerékpársportját. Tavaly szabadkártyával részt vehettek a Giro d’Italián, mivel a körverseny akkor Jeruzsálemből indult. A versenyre indén is meghívták a csapatot, amely egyik versenyzője, Krists Neilandts ebben az évben a magyar körverseny, a Tour de Hongrie győztese lett.

Jövőre Budapestről rajtol a Giro d’Italia, így minden bizonnyal izraeli bringásnak is szurkolhatunk az egyik legrangosabb kerékpárversenyen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on tumblr
Tumblr
Share on email
Email
Share on whatsapp
WhatsApp