A legmagasabb szintre jutott az izraeli kerékpárcsapat

Az Israel Cycling Academy ezentúl akár a legrangosabb kerékpárversenyeken, a Tour de France-on vagy a jövőre Budapestről rajtoló Giro d’Italián is elindulhat.

A jövő évtől a legmagasabban jegyzett országúti versenykategóriában, a WorldTour-ban folytathatja az Israel Cycling Academy csapata, miután a tulajdonosának sikerült megvásárolnia az orosz Katyusha csapat mögött álló céget, írja a velo.hu.

Az Israel Cycling Academy kerékpárosa egy denveri versenyen

Az orosz csapat tulajdonosa, Igor Makarov nemrég bejelentette, hogy kiszáll a kerékpársportból, és árulni kezdte a céget. Több érdeklődő is volt, de végül az Israel Cycling Academy alapítója, a kanadai mlliárdos Sylvan Adams lett a befutó.

A WorldTour státusz megszerzése azért számít óriási lépésnek, mert maximum 18 csapat lehet ebben a kategóriában, és szinte csak kihalásos alapon lehet bejutni. A licensz legnagyobb előnye, hogy a csapatok automatikusan meghívást kapnak mindegyik háromhetes körversenyre (Tour, Giro, Vuelta), amelyek a legnagyobb reklámértéket képviselik. A Katuyshának 2022-ig van meg a WorldTour licensze, így az izraeli csapat a következő három évre bebiztosította magát ezzel a vásárlással.

Az Israel Cycling Academy csapatát azzal a céllal alapították 2014-ben, hogy fellendítsék Izrael országúti kerékpársportját. Tavaly szabadkártyával részt vehettek a Giro d’Italián, mivel a körverseny akkor Jeruzsálemből indult. A versenyre indén is meghívták a csapatot, amely egyik versenyzője, Krists Neilandts ebben az évben a magyar körverseny, a Tour de Hongrie győztese lett.

Jövőre Budapestről rajtol a Giro d’Italia, így minden bizonnyal izraeli bringásnak is szurkolhatunk az egyik legrangosabb kerékpárversenyen.

  • Zsidónak lenni nem kerül pénzbe, a zsidó média viszont nincs ingyen.

    Támogasd te is Magyarország egyik legolvasottabb zsidó lapját, a Kibic Magazint!

    Támogatom»

Facebook
Twitter
Tumblr
Email
WhatsApp